Aarnimetsän lapset

Keskiaika. Nyt.

Aarnimetsän lapset

Mitä olisi Aarnimetsä ilman lapsia! Keskiaikaharrastus on koko perheen harrastus, ja toiminnassa ja tapahtumissa lapset kulkevat luonnollisesti mukana. Leikkikavereita riittää, ja puuhaa on monenlaista aina omista leikeistä jännittäviin aarreseikkailuihin ja ohjattuun jousiammuntaan. Nämä Aarnimetsän aarteet ovat meille rakkaita ja erottamaton osa paronikuntaamme.

Aarnimetsän lapset ovat urheita ja iloisia pieniä aarnimetsäläisiä. He puolustavat paronikunnan kunniaa (bofferimiekoin) ja pitävät huolen, etteivät ovelien tunkeilijoiden liput saa kauaa liehua Aarnimetsän mailla. He leikkivät, seikkailevat, polskivat aalloissa ja pitävät välillä meteliäkin. Aarnimetsän lapset ovat myös avuliaita, ja usein heitä saattaa löytää keittiöstä auttamasta keittiöväkeä ja tarjoilemasta pidoilla tai muuten ojentamasta auttavaa käsiparia.

Tapahtumissa mukana vilisee lapsia aina sylinyyteistä teineihin asti. Lapsille pyritään järjestämään omaa, erillistä lastenohjelmaa tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan, mutta lapset ovat tervetulleita osallistumaan tavalliseen ohjelmaan kiinnostuksensa mukaan.

Taistelutoiminnassa – rottinki- ja teräsmiekkailussa – on kuitenkin turvallisuussyistä huomioitava niihin säädetyt ikärajat. On siis aina paras keskustella toimintaa ohjaavan marskin kanssa osallistumisesta tai kokeilemisesta.

Tags: