Keskiaika harrastuksena

Keskiaika. Nyt.

Keskiajassa ja sen harrastamisessa mielenkiintoista on sen monipuolisuus – henkilöstä riippuen harrastuksemme voi olla hyvin erilaista. Toisia meistä viehättää keskiajan musiikki, vaatteet tai ruoka, toisia taas taistelut. Vinkkelistä riippuen keskiaikailu saattaa täten olla käsitöitä, taidetta tai urheilua. Osa lähestyy keskiaikaa oman henkilöhahmon kehittämisen myötä. Mahdollisuuksia on yhtä monia kuin harrastajia.

Suomessa toimintamme keskittyy erilaisiin harrastuspiireihin sekä yleensä viikonlopun kestäviin keskiaikatapahtumiin. Paikallisissa harrastuspiireissä aarnimetsäläiset tapaavat toisiaan erilaisten aiheiden parissa esimerkiksi käsityöaiheisissa opintopiireissä, peli-illoissa, taistelutreeneissä, jousiammuntaharjoituksissa, kokkausilloissa tai laulu- tai tanssiharjoituksissa.

Harrastuspiirit ovat epämuodollisia tilaisuuksia, jonne jokainen voi tulla sellaisena kuin on, tarvitsematta mitään ennakkotietoja, -taitoja tai erityisiä varusteita. Tarkempaa tietoa näiden ajankohdista löytyy paikallisyhdistystemme netti- tai facebooksivuilta (yhteystiedot).

Erikseen järjestämme keskiaikatapahtumia, joissa pukeudutaan, käyttäydytään, harrastetaan ja syödään kuten keskiajalla ja renessanssiaikana oli tapana. Näihin keskiaikatapahtumiin pääsevät osallistumaan myös uudet harrastajat – niissä kuitenkin tulee olla ajanmukainen vaatetus samoin kuin aikakautta henkivät astiat. Joillakin paikallisyhdistyksissä on olemassa pieni varasto lainavaatteita. Osa harrastajista tekee vaatteensa itse, osa ostaa ne käytettyinä esim. muilta harrastajilta ja osa uusina kotimaisilta keskiaikavaatteiden tekijöiltä tai nettikaupoista.

Lue lisää:

Olemme koonneet sivulle myös pienen linkkilistan, josta saattaa olla apua tiedon haussa. Pääset sinne vaikkapa tästä.

Osa kansainvälistä yhdistystä

Suomen keskiaikaseura on osa laajaa kansainvälistä järjestöä, Society of Creative Anachronism (SCA), jolla on toimintaa mm. eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Tätä kautta myös Suomessa pidettävissä keskiaikatapahtumissa vierailee väkeä eri maista ja suomalaiset harrastajat pääsevät mukaan eri maissa pidettäviin tapahtumiin. Tarkempaa tietoa kansainvälisyydestä löydät täältä tai vierailemalla SCAn nettisivulla www.sca.org.