SCA Fighting

Keskiaika. Nyt.

SCA Fighting

SCA Fighting, tai suomalaisittain rottinkitaistelu, on täyden kontaktin kamppailulaji, jolla tähdätään keskiaikaisen jalkaväkitaistelun simulointiin.

Kuka sitä voi harrastaa?

Laji soveltuu kaikille; sekä naisille että miehille, pienille ja suurille, vanhoille ja nuorille. Turnajaisiin ja sotatapahtumiin osallistumisella on Suomessa 16 vuoden ikäraja, ja muualla maailmassa yleensä 18 vuoden ikäraja.

Mitä laji vaatii fyysisesti?

Hyvästä fyysisestä kunnosta on etua, mutta huonokuntoisempikin pärjää, sillä lyöntivoima tulee pikemminkin oikeasta tekniikasta kuin raa’asta voimasta.

Sattuuko se…

Lajissa saa ruhjeita ja toisinaan jokin lyönti saattaa kirpaista, mutta suojavarusteet on mitoitettu lajin mukaan ja nyrjähdyksiä suuremmat vammat ovat hyvin harvinaisia.

Kustannukset ja varusteet

Lajissa ei ole harjoitusmaksuja tai ne ovat nimellisiä. Alkuun pääsee pelkillä verkkareilla, jolloin voi treenata tekniikkaa ja kilven käyttöä. Harjoittelun päämääränä on kuitenkin otteleminen haarniskassa. Tätä varten todennäköisesti löytyy lainakamoja, mutta pitkällä tähtäimellä kannattaa rakentaa tai hankkia oma haarniska. Haarniska maksaa noin 150-900 €. Teko-ohjeita ja -neuvoja on runsain mitoin tarjolla seuran puolesta.

Kiinnostuin! Miten pääsen mukaan?

Aarnimetsän rottinkitaistelijoilla on oma Facebook-ryhmä: SCA Fighting Aarnimetsä. Siellä huudellaan harjoituksista ja ryhmässä voi myös kysellä niistä sekä varusteiden tekemisestä ja hankkimisesta. Liity ryhmään ja tule rohkeasti mukaan toimintaan! Jos et käytä Facebookia, voit lähettää sähköpostia esim. Aarnimetsän marskille, jonka tiedot löytyvät yhteystiedot-sivulta. Harjoituksiin tuloa odotellessa voit myös katsoa videomateriaalia treeneistämme Aarnimetsän rottinkitaistelijoiden YouTube-kanavalta.

Tags: