Jäsenyys

Keskiaika. Nyt.

Jäsenyys

Yleistä jäsenyydestä

Sinun ei tarvitse olla jäsen osallistuaksesi SCA:n toiminnasta Suomessa tai muualla. Jäsenyydestä kuitenkin on etuja, joista lisää tuonnempana.

Suomessa asuessa kansainväliseen SCA:han liitytään Suomen keskiaikaseuran kautta. Käytännössä tämä tapahtuu täyttämällä jäsenhakemus ja maksamalla jäsenmaksu Suomen keskiaikaseuran tilille käyttäen hakemuslomakkeessa lukevaa viitenumeroa. Samalla voi maksaa haluamansa lehtitilaukset. Jäsenyys uudistetaan vuosittain maksamalla jäsenmaksu (ja mahdolliset lehtitilausmaksut) käyttäen viitteenä jäsennumeroa, joka lukee jäsenkortissasi.

Jäsenmaksun suuruus riippuu siitä, haluatko samalla liittyä jäseneksi yhteen paikallisyhdistyksistä, joiden kattojärjestönä Suomen keskiaikaseura toimii. Tämä valinta merkitään jäsenhakemukseen, josta myös selviävät eri paikallisyhdistyksien jäsenmaksujen suuruudet. Maksamalla jäsenmaksun liityt kansainväliseen SCA:han sekä joko varsinaiseksi jäseneksi yhteen paikallisyhdistyksistä tai liitännäisjäseneksi Suomen keskiaikaseuraan. Jos asut jonkin paikallisyhdistyksen alueella tai muuten tunnet yhteyttä siihen, on suositeltavaa liittyä sen varsinaiseksi jäseneksi. Liitännäisjäseneksi liitytään rastittamalla jäsenyyshakemuksessa kohta ”Ei paikallisyhdistystä (muu osa Aarnimetsää)”.

Paikallisyhdistyksen jäsenenä voit vaikuttaa kyseisen yhdistyksen toimintaan sekä sen äänimäärään Suomen keskiaikaseuran vuosikokouksissa. Liitännäisjäsenenä et kuulu mihinkään tiettyyn paikallisyhdistykseen eikä sinulla ole äänioikeutta Suomen keskiaikaseuran vuosikokouksissa, koska äänivaltaisia ovat vain sen yhdistysjäsenet. Molemmantyyppiset jäsenet ovat kuitenkin yhtälailla kansainvälisen SCA:n jäseniä ja oikeutettuja kaikkiin jäsenetuihin, joita tähän jäsenyyteen liittyy.

Seuran jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu ja lähettämällä täytetty jäsenhakemuskaavake Suomen Keskiaikaseuralle.


Huomioitavaa jäsenhakemuslomakkeessa:

  • Syntymäaikaa kysytään, koska sillä on merkitystä erilaisia avustuksia haettaessa. Kohtaan ei siis tarvitse täyttää henkilötunnusta vaan syntymäaika riittää.
  • Muista päivätä ja allekirjoittaa jäsenhakemuksesi asianmukaiseen kohtaan, jotta voit saada kansainvälisen jäsenkortin. Sillä saat jäsenalennukset myös ulkomailla. Mikäli et missään tapauksessa halua tietojasi luovutettavan SCA, Inc:ille, pyydä lisäohjeita henkikirjoittajalta.
  • Jäsenkortin väri on oletusarvoisesti valkoinen, mutta valitsemalla sen sijaan jonkin lisämaksullisista väreistä, voit halutessasi tehdä pienen lahjoituksen Suomen keskiaikaseuralle.

Jäsenhakemuslomakkeella on myös mahdollista tilata lehtiä:

  • Aarniwalcea on Suomen keskiaikaseuran oma lehti, joka sisältää suomenkielisiä artikkeleita ja tiedotusta.
  • Dragon’s Tale on SCA:n Euroopan alueen englanninkielinen tiedotuslehti.
  • Tournaments Illuminated on englanninkielinen SCA-aikakauslehti, joka sisältää artikkeleita eri tieteistä ja taiteista.
  • Compleat Anachronist on englanninkielinen SCA-lehti, jonka kukin numero keskittyy tiettyyn aiheeseen.

Jäsenhakemuslomakkeet löytyvät Lomakkeet-sivulta.

Tags: