Jäsenyys

Keskiaika. Nyt.

Jäsenyys

Yleistä jäsenyydestä

Sinun ei tarvitse olla jäsen voidaksesi osallistua Suomen keskiaikaseuran (Aarnimetsän paronikunnan) tai sen paikallisyhdistysten (pitäjien) toimintaan Suomessa ja kansainvälisen keskiaikaseuran tapahtumiin ulkomailla. Seuran toimihenkilöiden (“virkailijat”) tulee olla jäseniä ja jäsenyydestä on etuja myös muille, niistä lisää tuonnempana.

Tavallisimmin Suomen keskiaikaseuraan liitytään liittymällä jonkun paikallisyhdistyksen eli pitäjän jäseneksi. Sinun ei tarvitse asua kyseisen yhdistyksen ydinalueella, esimerkiksi porilainen voi hyvin liittyä Hämeen keskiaikaseuraan (Humalasalon pitäjä), jos haluaa. Vaihtoehtoisesti voit liittyä suoraan Suomen keskiaikaseuraan, mutta Suomen keskiaikaseuran liitännäisjäsenillä (henkilöjäsenillä) ei ole äänivaltaa seuran kokouksissa. Jäsenedut ovat äänioikeutta lukuunottamatta samat riippumatta siitä, minkä yhdistyksen jäseneksi liityt. Jäsenyys ei ole kiveen hakattu, jos esimerkiksi muutat Helsingistä Tampereelle, voit vaihtaa paikallisyhdistystä.

Suomen keskiaikaseuran tai sen paikallisyhdistyksen jäsenenä (jatkossa “jäsen”) saat samalla kansainvälisen keskiaikaseura SCA:n jäsenyyden. Ensisijaisesti tämä tarkoittaa sitä, että saat alennusta keskiaikatapahtumien osallistumismaksusta sekä Suomessa että muualla Tunnetussa Maailmassa. Lisäksi tarjoamme jäsenetuna Aarnimetsän paronikunnan lehden Aarniwalcean, joka lähetetään jäsenille sähköpostitse pdf-muodossa joka kuun alussa. Mm. kaikki tapahtumailmoitukset julkaistaan Aarniwalceassa. Jos olet jonkun paikallisyhdistyksen jäsen, saat äänivallan sen yhdistyksen kokouksissa ja yhdistyksen edustajan kautta myös Suomen keskiaikaseuran kokouksissa.

Jäseneksi liitytään täyttämällä sähköinen jäsenhakemus (linkki alla). Hakemuksen täytettyäsi saat maksuohjeet. Vuonna 2023 jäsenmaksu on kaikille 17 euroa, mutta se saattaa vaihdella vuodesta toiseen. Hinta löytyy jäsenlomakkeen kohdasta “Jäsenmaksu”. Halutessasi voit tilata myös kansainvälisen keskiaikaseuran julkaisuja: Tournaments Illuminated on neljästi vuodessa ilmestyvä väripainettu lehti, jossa on lyhyitä artikkeleita monista keskiaikaan ja keskiaikaseuraan liittyvistä aiheista, Compleat Anachronist taas on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä mustavalkoinen monografia eli jokainen kirjanen käsittelee vain yhtä aihetta, joka voi olla mitä vain mongolialaisesta ruoasta haukkametsästykseen (jo julkaistujen lehtien aiheet löytyvät dokumentista https://www.sca.org/c-a-index-of-issues/). Huomaa, että lehtitilauksen alkamisessa voi olla viivettä, mutta lehtitilaus on aina voimassa 12 kuukautta eli jos ensimmäinen lehti tulee kesällä, viimeinen saman tilausjakson lehti tulee vasta seuraavana keväänä, vaikka olisit lopettanut lehtitilauksen.

Huomioitavaa jäsenhakemuslomakkeessa:

  • Syntymäaikaa kysytään, koska sillä on merkitystä erilaisia avustuksia haettaessa. Kohtaan ei siis tarvitse täyttää henkilötunnusta vaan syntymäaika riittää.
  • Lehdet Compleat Anachronist ja/tai Tournaments Illuminated valitaan kohdassa “Jäsenmaksu”

Jäsenhakemuslomakkeeseen pääset tämän linkin kautta: https://www.flomembers.com/keskiaikaseura/members/application?_lang=fi

Huom! Olemme luopuneet paperisista jäsenkorteista. Saat jäsenkortin sähköpostiisi, kun olet maksanut jäsenyytesi ja hakemus ja maksu on hyväksytty. Mikäli hukkaat jäsenkortit, voit lähettää sen itsellesi uudelleen kirjautumalla jäsenrekisteriin ja menemällä kohtaan “Jäsenkortti”.

We also have the membership form in English here:

https://www.flomembers.com/keskiaikaseura/members/application?_lang=en

Please note that we’re only able to accept members who currently live in Finland. If you live elsewhere and wish to become a member of SCA, please go to https://www.sca.org/join-us/ to find the information on how to join in your country.

Tags: